Yrgalem MLETÁ

Káva Yrgalem, 100% Arabika z Etiopie, je charakteristická květinovou chutí s tóny po bergamotu a medu, mimořádnou kyselinkou a citrusovým koncem.

Sladkost   ***
Intenzita   ***
Acidita      *****
Tělo          ***

Vhodné na přípravu espressa. Pro uchování čerstvosti vám nameleme kávu do menších 250g sáčků.

Namletou kávu si u nás můžete objednat pouze se závozem od společnosti Geis či Zásilkovna nebo si ji osobně můžete vyzvednout v našem eshopu v Plzni Ledecká 19a PO-PÁ 9:00-12:00.

249 Kč
Externí dopravce/ Eshop Plzeň PO-PÁ: 250g mletá na Domácí espresso
Skladem (> 5 ks)
249 Kč
Externí dopravce/ Eshop Plzeň PO-PÁ: 250g mletá na Profesionální espresso
Skladem (> 5 ks)
249 Kč
Externí dopravce/ Eshop Plzeň PO-PÁ: 250g mletá na Tureckou kávu
Skladem (> 5 ks)
249 Kč
Externí dopravce/ Eshop Plzeň PO-PÁ: 250g mletá na Moka konvičku
Skladem (> 5 ks)
249 Kč
Externí dopravce/ Eshop Plzeň PO-PÁ: 250g mletá na Zalévanou kávu
Skladem (> 5 ks)
249 Kč
Externí dopravce/ Eshop Plzeň PO-PÁ: 250g mletá na Překapávanou kávu
Skladem (> 5 ks)
249 Kč
Externí dopravce/ Eshop Plzeň PO-PÁ: 250g mletá na French press
Skladem (> 5 ks)
249 Kč

Etiopie je kávovou velmocí a jedním z největších světových producentů kávy. Kávovníky zde rostly zcela volně, než byly v 9. století objeveny a rozšířeny do celého světa.
V Etiopii káva získala jméno po oblasti Kaffa, kde vznikaly první plantáže. Díky zdejšímu podnebí a nadmořským výškám je etiopská káva právem považována za jednu z nejlepších na světě.
Jednou z nejuznávanějších oblastí v Etiopii je Sidamo. Právě zde, nedaleko města Yrgalem, vyrostla naše káva stejného jména. Pochází z odrůdy Typica a je zpracována mokrou metodou.
Pražíme ji na dva způsoby přípravy:
Ve variantě pražené pro espresso můžete poznat květinovou chuť s tóny po bergamotu a medu, mimořádnou kyselinku a citrusový konec.
Ve variantě pražené pro filtr ucítíte svěží chuť po citrusu bergamot, tóny citronové trávy, příjemnou kyselinku a výrazný sladký konec.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: